Rólam

Kiss László vagyok, 31 éves turisztikai manager. IMG_5571

Ezt a weboldalt referenciáim bemutatására hoztam létre.

A Pearl Marketing and Management Kft. tulajdonosa vagyok. Szálloda, fürdők, marketing, rendezvények és településmanagement a fő csapásvonal. Jelenleg a piac-és szervezetépítés zajlik, több együttműködő partnerrel és megbízóval.


2010-ben végeztem tanulmányaimat turisztikai közgazdászként a Károly Róbert Főiskolán. A turisztikai szféra 16 évesen kezdett el érdekelni, amikor is egy gyulai étteremben dolgoztam nyaranta. Innen, illetve édesapámtól ered a vendéglátás szeretete.

Diplomám megszerzése után a szállodai szférában helyezkedtem el, megismerve annak széleskörű működési mechanizmusát, majd egy kis kitérő után visszatértem a turizmus és rendezvények világába.

Turisztikai tevékenységem legelején egy 400 fős településen életre hívtuk a megye legnagyobb jótékonysági rendezvényét, a Családi-és Gyermeknapot, mely a régió legnagyobb ingyenes gyermekrendezvénye lett, adakozó üzenettel és segítő szándékkal. A 2013-as évben közel kilencezer látogatója volt a  fél napos eseménynek, melyet minden év májusában megismételtünk. A következő állomás az életemben a LikeFest, a megye ezidáig legnagyobb fesztiváljának megszervezése volt, mely a 35.000 regisztrált látogató mellett, 6 napon keresztül 3 színpadon kápráztatta el a “nagyérdeműt”. E rendezvény segítségével a rendezvényszervezés minden oldalát megismerhettem, ami igazán jó alapot nyúj jelenlegi munkáim során is.

2013 tavaszán kerültem át Orosházára, ahol a regionális turizmus koordinálása, termékfejlesztés,  illetve a rendezvények koordinása lett a feladatunk. Olyan nagyrendezvények organizálását végzem, mint a Sör-Virsli Fesztivál, illetve az Európai Kenyérünnep, mely Békés Megye legkiemelkedőbb augusztus 20-i rendezvénye, továbbá sikerült visszahoznunk a LibamájFesztivált is a településre és emellett új rendezvények életre hívása és megvalósítása is feladataim közé tartoznak. A rendezvényszervezés mellett a mindennapokban azon tevékenykedem csapatommal, hogy Orosháza-Gyopárosfürdő egy közkedvelt és turistabarát attrakcióvá váljon. Ehhez különböző beruházások, marketingelemek, fejlesztések és szolgáltatásbővítések párosulnak, melyek mérhető, eredményorientált elemei a város turizmusfejlesztésének.


Mindennapi munkám része a különböző webmarketing-elemek, termékfejlesztések, kreatív munkák, melyek leginkább Orosháza városához és Gyopárosfürdőhöz voltak köthetőek az elmúlt években a saját vállalkozás létrehozása előtt. A fürdő brandépítésén dolgoztam, továbbá azon, hogy bekerüljön a köztudatba országszerte és a határon túl is(elsősorban Szerbiában és Romániában). Online marketing megoldások területén az ország legjobbjának választották 2016-ban az általam üzemeltetett facebook oldalt, 2015-ben pedig weboldalunkat, melyek szintén a mindennapi munkám részei. Tevékenységemhez tartozott Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógy-Park-és Élményfürdő üzemeltetése, az Alföld Gyöngye Hotel üzemeltetése, illetve a kempingek üzemeltetése feletti felügyelet is.

Település szintű marketingben és divíziók működtetésében vagyok jártas, melyet működtetési, értékesítési és marketing oldalról is kezelni tudok. A település nagyrendezvényein kívül üzleti találkozók, protokoll és gasztronómiai események is a profilomba tartoztak, továbbá a vendéglátás is szakterületem.

2018-ban alapítottunk egy céget a térségben tevékenykedő turizmusban jártas, több tíz év tapasztalattal rendelkező kollégáimmal, melyet turisztikai management, szállodamanagement és marketing irányvonalon működtetünk, településmanagement, hotelek működtetése és teljeskörű management paletta biztosítása a fő tevékenységünk.

2017-ben kezdtem meg tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem Marketing MSc szakán, melyet követően marketingből szeretnék doktorálni.

Főbb kompetenciáim: marketing, management, rendezvényszervezés, településfejlesztés, termékfejlesztés, szállodaüzemeltetés, turiszikai attrakciók üzemeltetése, projektmanagement, stb .

Orosháza-Gyopárosfürdő statisztikáinak alakulása az elmúlt években:

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Díjaim:

 • 2019- Magyar Marketing Szövetség 3x Városmarketing Gyémánt díj belső-és külső kommunikációs megoldások kategóriában
 • 2018- “TOP 10 Legbefolyásosabb fiatal a turizmusban”
 • 2018- Év Feltörekvő Fürdője I. hely
 • 2017- Magyar Marketing Szövetség 3x Városmarketing Gyémánt Díj külső kommunikációs megoldások ketegóriában
 • 2017- Magyar Marketing Szövetség Marketing Gyémánt Díj márkaépítés kategóriában
 • 2017- “Év Fürdője” szavazás Gyopárosfürdő III. hely
 • 2016 – Magyar Marketing Szövetség Városmarketing Gyémánt díj külső kommunikációs megoldás kategóriában
 • 2016 – 4. Legkedveltebb fürdő Gyopárosfürdő a termalfurdo.hu szerint
 • 2016 – Magyar Marketing Szövetség Gyémánt díj márkaépítés kategóriában
 • 2015 – Magyar Marketing Szövetség Városmarketing Gyémánt díj kommunikációs megoldások kategóriában
 • 2014 – TOP 25 turisztikai város Magyarországon
 • 2014 – eFesztivál – Legjobb weboldal

 

Termékfejlesztéseim:

Rendezvényeim:

 • LikeFest 2012
 • Oros-Kosár Kézműves Vásár
 • Orosháza Advent
 • Európai Kenyérünnep
 • Sör-Virsli Fesztivál
 • Libamájfesztivál
 • TDM-Party
 • Gyopárosfürdő – állandó színpadi programok
 • EB Falu Orosháza
 • Orosházi Nyár

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s